Raamkozijnen: PVC versus aluminium versus hout

Wanneer u frames voor uw ramen kiest, maakt u zich in eerste instantie mogelijk zorgen over de stijlen van ramen die u voor uw huis wilt. Dit is zeker een essentieel aspect van het selectieproces. U moet echter ook frames voor uw ramen kiezen. Enkele van de meest gebruikte framematerialen zijn PVC, aluminium en hout. Blijf lezen voor meer informatie over de juiste keuze bij het overwegen van raaminstallatie in Ottawa.

De professionals van Canadian Comfort Windows & Doors kunnen u helpen de beste ramen voor uw huis te vinden. Als je vragen hebt over stijlen of materialen, aarzel dan niet om ons team te raadplegen.

Houd rekening met de volgende punten bij het winkelen voor raamkozijnen:

Hout: houten kozijnen bieden een esthetische aantrekkingskracht. Als u de voorkeur geeft aan een natuurlijke uitstraling voor uw huis, passen houten kozijnen misschien bij uw voorkeur. Hout kan ook vrij gemakkelijk worden geverfd, waardoor het een veelzijdige keuze is. In tegenstelling tot metalen kozijnen, zullen houten kozijnen niet roesten. Als hout echter niet wordt behandeld, kan het gaan rotten of kromtrekken. Hout kan ook gevoelig zijn voor termieten en andere insecten. Houten kozijnen kunnen duurder zijn dan aluminium of PVC kozijnen. Dit geldt vooral voor kwaliteitshout dat niet wordt geleverd met vervormingen of knopen.

Aluminium:

Aluminium:

Aluminium raamkozijnen kunnen slagvast worden gemaakt. Dit kan handig zijn op plaatsen met harde wind en krachtige stormen. Ze kunnen verschillende architectonische stijlen aanvullen. Aluminium frames zijn over het algemeen vrij duurzaam en kunnen een kosteneffectieve optie zijn. Ze zijn lichtgewicht en verkrijgbaar in verschillende maten. Een van de grootste nadelen van het gebruik van aluminium kozijnen is dat ze niet zo energiezuinig zijn als hout en PVC. Ze bieden ook niet het isolatieniveau dat houten frames bieden.

PVC:

PVC

PVC is een andere populaire keuze voor raamkozijnen. Net als aluminium is PVC slagvast en weerbestendig. PVC raamkozijnen hoeven niet te worden geverfd als houten kozijnen. PVC is een recyclebaar materiaal, evenals hout en aluminium. PVC-frames vereisen heel weinig onderhoud, zodat ze huiseigenaren tijd en geld kunnen besparen. PVC vervormt niet of verandert op een andere manier van vorm, dus het zal waarschijnlijk niet zo vaak hoeven te worden vervangen als houten frames. Het belangrijkste nadeel van PVC is dat het, tenzij u een product van hoge kwaliteit gebruikt, mogelijk niet de esthetische aantrekkingskracht van hout of metaal biedt. Een ander nadeel is dat PVC van slechte kwaliteit bros kan zijn en ook kan verkleuren.

Leave a Comment